dijous, 7 d’agost del 2014

AM Taiwan '14: Dia 3, post NFDP

Superada la NFDP, actualitzem el que hem fet avui fins la NMO hour. El plenari nocturn el deixem per l'actualització de demà!!!

PRESIDENTS:
Avui la sessió s’ha centrat en presentar les noves propostes de reforma de l’IFMSA. Sí, ha estat un matí força dens després d’una Nacional Food and Drinking Party.
En primer lloc ens han presentat els programes, els quals, si s’aproven, substituiran els projectes per tal de donar una visió més global sobre el que es treballa, amb implicació de diferents grups de treball en un sol programa.
A continuació hem passat a veure la reforma del Team of Officials, en la qual es vol reformar la junta General amb 1 president i 7 vicepresidències, cadascú dels quals te unes tasques concretes definides a fer. D’aquesta manera es busca reduir l’equip d’oficials de IFMSA, alhora de millorar l’eficàcia d’aquest i que hi hagi una vinculació més directe amb les NMOs.
Totes aquestes presentacions han finalitzat amb una idees Cafe, per tal que tots nosaltres poguéssim expressar les nostres preocupacions envers la seva aplicació, i com creiem que això ens pot afectar a nivell de les Associacions, en el nostre cas a nivell de l’AECS.
Per anar acabant ja el matí s’ha presentat el report del SupCo (Consell Assessor) del qual podem dir que ha estat força enfeinat des del MM2014 fins ara, i encara els hi queda molta feineta per fer. Per tot això han proposat fer una reforma i augmentar el seu número de membres de 5 a 7, però tot això encarà s’ha d’aprovar al fassinat plenari que ens queda aquest vespre/nit.
I per últim el CCC (Grup de supervisió plenària) i el president de mesa, ens han fet 5 cèntims de quina és la situació de la documentació que s’ha de presentar pel plenari d’avui.  Ja que alguna de les candidatures a noves NMO o a càrrec no es podran presentar per manca de documentació o perquè s’ha entregat amb retard, així que serà l’assemblea qui decideixi que es farà finalment amb tots ells, al mateix que amb els posicionament.
Us seguirem informant!!! Tant de les sessions com de la marató de plenaris que ens falten durant aquest quatre propers dies.

SCORA
Hem començat parlant dels problemes que la comunitat LGBT pot tenir per accedir a un servei sanitari de qualitat i sense discriminació, després, per small working groups hem pogut comprovar les diferents barreres que pateix aquest col·lectiu a cada una de les regions.
La següent part de les sessions ha consistit a una xerrada de WONCA (medicina de família) una associació externa introduïda per la LORMA que ens ha fet una xerrada molt interessant sobre la gender based violence i el que podem fer com a futurs professionals de la salut per detectar-ne els signesi placar-la.
Finalment, hem iniciat la joint session amb SCORP sobre SHRR (sexual Health and reproductive rights) facilitada per en Tsukasa i la Maria. Tot i haver estat d’un nivell força bàsic, hem pogut repassar tots els factors dels drets en salut reproductiva i hem fer una activitat molt divertida en què havíem d’acabar una història sobre violència domèstica i identificar els factors precursors d’aquesta.
Finalment, les sessions han acabat amb una presentació de la Ellen de UK, que ens ha introduït la seva tesis en dones transgènere de la India.

SCOPE:
Avui a SCOPE sí que ja hem entrat en matèria! Hem començat amb un parell d’energizers perquè la primera xerrada ha anat sobre els aspectes ètics dels intercanvis. Un tema que a simple vista no sembla gaire transcendental, però quan considerem que cada any hi ha més de 14.000 estudiants fent intercanvi ens adonem de la gran dimensió de l’assumpte. La Natasha, de Medsin UK, ens ha fet una xerrada molt interessant on la conclusió ha estat que, si als intercanvis perdem la professionalitat, els majors perjudicats són els pacients.
La solució més immediata és mantenir el model de bilateralitat ja que, si l’intercanvi és a ambdues bandes, els dilemes ètics queden una mica més saldats. També s’ha recalcat la importància de fer PreDeparture Trainings (a veure si aquest any sí que ho aconseguim!) i la necessitat de crear un Welcome Package amb la informació bàsica de cada Local Committee (una molt bona idea de cara anys vinents…) No obstant, la dimensió ètica és un tema que donaria per parlar molta estona, així que us haureu d’esperar a l’informe per a tenir-ne més detalls!
Hem continuat amb la presentació de les noves NMO actives a SCOPE: República Dominicana, Nigeria, Albania, Ucraina i Emirats Àrabs; de les quals només ha presentat Emirats Àrabs, que ens ha deixat a tots bocabadats al ensenyar-nos les meravelles de Dubai i la riquesa del Social Program.
A continuació ha arribat l’hora dels Petits Grups de Treball, on jo m’he unit al de Salut Global dins de SCOPE. Aquest SWG l’ha portat el Carlos de Mèxic, i tot i que portava un títol molt abstracte, ha acabat sent molt interessant, aportant varies opcions per integrar els temes de salut global als intercanvis. De nou, si voleu mes detalls... informe!
I ja per acabar ens han presentat la Contract Fair que farem demà, que els rumors que corren és que serà un dels “momentazos” de la GA. La Eva i jo estarem al peu del canó!
Durant l’hora de Joint Sessions m’he hagut de quedar preparant la Contract Fair, però la veritat és que els comentaris d’altres delegats han estat que eren molt semblants a les de Tunisia...
Demà més, i esperem que millor!

PD: Les maletes segueixen a China....

 SCORE:
A les sessions d SCORE avui hem començat amb un brain storming dels SWG. S'han parlat de diferents temes a cada estació com ara com evitar les late CAs, com aportar més reconeixement als projectes d SCORE, com millorar el loogbook...aquestes idees serviran als facilitadors dels SWG preparar les seves sessions.
Seguidament hem començat amb les presentacions dels SB candidates: Mirona, Martha i Benjamin que han presentat els seus motius per voler formar part del SB.
Després del break hem començat les votacions de les bylaws, entre les que es destaca:
- els NOREs seran avisats abans de les GAs en el cas de que una altra NMO estiguina punt de perdre el dret a ser membership
- les NMOs poden ser investigades per RA i l’SCORE director en el cas que no estiguin complint les bylaws
No hem pogut acabar de votar tots els canvis de les bylaws ( ens en queden 63!) així que hem procedit amb els trucs i consells per la contract fair que em serviran per demà:
- necessitarem 2 assitants per cada NORE (recomanen 3, pero a la nostra delegacio en serem 2 per NEO/ NORE)
- explicacions del nou model de contract form
Això ha sigut tot per avui a SCORE, i demà preparats per la contract fair!!

NMO MANAGEMENT:
Avui, a les sessions de NMO Management, després de la International Food and Drinking Party, s’ha presentat de manera detallada la proposta de canviar els projectes pels programes. Ens han explicat que existeixen diferents spots a la classsifiació dels projectes. Els Spots vindrien a ser els espais reservats per a projectes en una GA. Els tipus de projectes que pot haver en aquests spots són: Iniciatives, Transnational i Endorsed. I aquests projectes consisteixen en activitats que estan dins d’un o més grup de temes anomenats programes els qual a la vegada es troben dins d’un o més grups de treball o standing comitee. El que ens han intentat transmetre és que el fet de canviar projectes per programes es donarà a nivel de la Federació (IFMSA). Llavors, el que succeeix és que a IFMSA hi ha diferents grups de treball i aquests grups de treball poden tenir programes. I aquests poden tenir un tema interrelacionats o no. Dins d’aquests programes el que passaria és que a cada NMO es podrien fer projectes específics els quals estarien en un sol programa o en més d’un. Així el que s’aconsegueix és una millor organització de tot el conjunt i una resposta més rápida davant nous projectes ja que es podran clasificar més rápidament. Al final de la sessió ens han explicat com hi ha algunes NMOs que tenen molts delegats: es deu a què a més de portar 8 delegats amb early fees i 8 amb late fees, porten coordinadors de projectes i demanen més late fees un cop hi ha places remanents.

TRAININGS AND ACTIVITY FAIR:
Aquesta tarda després de dinar i tenir una hora de reunió de tota la delegació cadascú ha tingut dues hores de trainings i després hem anat a l’Activity Fair. Als trainings el que hem fet han estat sessions de formació dinàmica en temes específics com Leadership, Project Management i Fundraising, entre d’altres. A l’Activity Fair el que hem fet és passejar per diferents parades on ens han presentat varis pròsters relacionats amb temes relatius a les Ciències de la Salut de cada NMO.

1 comentari:

  1. Molts ànims guapos que segur que ho esteu fent molt bé!!!

    Jajajajajjaja Inés jo et vaig a buscar la maleta a China tranqui! :P

    ResponElimina