dimarts, 3 de març del 2015

Dies 2 - 3 de Març, March Meeting TURQUIA

Ahir vam començar la GA amb la Opening Ceremony, que va ser preciosa. Va venir una orquestra i diverses personalitats importants de Turquia van realitzar el seu discurs. Per acabar, tots vam ballar seguint la coreografia preparada pel Comitè Organitzador.

El plenari va ser força ràpid, ja que es van tractar molts punts burocràtics necessaris pel correcte funcionament dels altres plenaris. També es va presentar el Pla Estratègic d'IFMSA, i Macedònia va presentar la seva candidatura per organitzar l'August Meeting 2015, que si voleu podeu veure clicant en aquest link.

Finalment, l'AECS vam decidir adherir-nos al statement presentat per Suïssa, el qual expressava la nostra solidarització amb la situació actual de Síria i els problemes que aquesta ha comportat per algunes delegacions.

SCOME

Pel que fa a les sessions de SCOME, ens hem hagut de dividir en 2 grups perquè érem massa gent, o sigui que prometen bastant!

Hem començat fent algun joc de coneixença i després un SCOME quiz sobre coneixements de SCOME per fer un repàs dels seus principals objectius i dels últims canvis que ha patit aquests darrers anys.

Per últim hem parlat dels Policy Statements de SCOME i de la voluntat de fer un “Policy Statements Book” on es recollirien tots d’una manera més simplificada i aclaridora per tal d’agafar una millor visió general del que creu i pel que treballa aquell grup quan es llegeixi el document.

Dia de sessions breus però molt dinàmiques i perfectes per començar a conèixer gent!

SCORP

Avui a les sessions de SCORP hem dedicat gran part del temps a conèixer-nos una mica millor entre els participants, i a introduir el grup de treball als més nous. Seguidament s'han presentat els Small Working Groups (SWG) i en acabar, la Moa (Liason Officer on Human Rights and Peace) ha presentat la Global Policy on Human Rights and Peace per a què poguéssim resoldre dubtes i expressar la nostra opinió. 

En general, tothom s'ha mostrat força reticent al posicionament, doncs considerem que està mal referenciat i que no justifica correctament el punt de vista de IFMSA, resultant massa abstracte i general.

Per acabar, ens hem dividit entre els nouvinguts i els més veterans per compartir els obstacles que ens trobem i pensar possibles solucions. Ha estat molt interessant, i s'han obtingut conclusions clares i noves idees per tal de millorar aquests punts.

SCOPE

La primera sessió de SCOPE ha estat molt productiva i sobretot amb un time management òptim. Hem començat amb un exercici de teambuilding, ja que érem més de 100 delegats aproximadament i val molt la pena dedicar un temps a conèixer la resta de NEOs d’arreu del món. A continuació el SCOPE director ens ha fet un resum de tot els aspectes que han estat treballant durant aquest període, sobretot ha fet molt èmfasi al projecte de renovarla database de SCOPE (és un dels principals objectius d’engany), el qual se seguirà treballant durant aquesta March Meeting. A part la Liason Officer on Students Organization també ens han explicat la representació externa la qual proporciona suport als intercanvis d’IFMSA, com la World Federation for Medical Education (WFME) per tal dereforçar el reconeixement d’aquests. Finalment ens han presentat els diferents Small Working Groups (tots ells per tractar temes candents dintre el grup de treball d’intercanvis clínics).

SCORA

Hem començat les sessions de SCORA amb una breu presentació de l'International Team i una introducció de les "focus areas" del Grup de Treball. Després hem tingut una sessió de Global Surgery enfocada a salut maternal en la qual hem discutitles limitacions de l'accés a les cirurgies d'aquesta àrea i possibles solucions. Finalment, ha tingut lloc la discussió dels Policy Statements relacionats amb SCORA.

AMSA-Australia  ha  presentat  el  seu  posicionament  sobre  Gender  Equity,  el  qual estava  molt ben plantejat i estructurat. La LOSO (Liaison Office on  Students Organizations) ens ha explicat la proposta del Team of Officials per incloure els posicionaments en Global Policies,  i finalment hem comentat  la proposta de Global Policy de Salut Sexual i Reproductiva, donant inputs per a fer esmenes per tal de millorar-la. En general aquest canvi, i concretament en el cas de la Global Policy de SCORA, no ha convençut als participants, ja veurem com acaba! Ens hem presentat i hem fet un energizer abans de començar la sessió. Erem uns 30 particiants més o menys. Desprès hem parlat de les expectacions que tenim per tal d'orientar la sessió.

Seguidament la VPE d'IFMSA ens ha fet una introucció d'IFMSA donat que per molts de nosaltres és la primera GA.

Tot just hem definit cadascú com s'organitza cada NMO i aspectes positius i negatius per tal de millorar i treballar la resta de la setmana.

Per últim, hem estat llegint els Policy Statements per veure com s'organitzen i el Diogo (LO UNESCO) ens ha fet una introducció dels canvis que hem d'aprovar aviat, com ara els programes.


SCORE 

A les sessions d’SCORE hem començat amb la presentació dels NOREs i repàs de l’agenda general.

En el dia d’avui hem començat amb la presentació de la feina feta al llarg de l’any del IT d’SCORE i els avenços en reconeixement extern. Una de les parts més interessants ha sigut la presentació de la feina feta pels Regional Assistants i les diferències a cada regió.

Novetats! La nova database no caldrà que fem traspàs de tots els projectes! 
Els NOREs tindrem accés a les Evaluations Forms enviades pels nostres incomings!
NEO and NORE weekend! Més novetats durant aquesta setmana.

He assistit també a un training de Team Building, que penso treure molt de suc per motivar als LOREs ^^

Això és tot per avui, score power!

NMO MANAGEMENT

Ens hem presentat i hem fet un energizer abans de començar la sessió. Érem uns 30 particiants més o menys. Desprès hem parlat de les expectacions que tenim per tal d'orientar la sessió.


Seguidament la VPE d'IFMSA ens ha fet una introucció d'IFMSA donat que per molts de nosaltres és la primera General Assembly. Tot just hem definit cadascú com s'organitza cada NMO i aspectes positius i negatius per tal de millorar i treballar la resta de la setmana.

Per últim, hem estat llegint els Policy Statements per veure com s'organitzen i el Diogo (LO UNESCO) ens ha fet una introducció dels canvis que hem d'aprovar aviat, com ara els programes.



PRESIDENTS

Les sessions de presidència han començat amb una introducció de tots els assistents per trencar una mica el gel. Ens han demanat a tots 4 regles bàsiques: ser puntuals, respectuosos, estar preparats i ser representatius. Després de dir-nos això han començat amb la sessió en sí. Ens han presentat les associacions que volen canviar d'estatus per esdevenir membres de ple dret (Haití i Iraq) i també aquelles que volen passar a formar part d'IFMSA (Xipre, Guyana, Malawi, Mongolia i la República Democràtica del Congo).

Després hem parlat dels NMO reports on ens han explicat que és molt important que no s'entregui més de tres cops tard perquè es pot pedre l'estat de membre de l'associació. Durant aquesta estona hem parlat de les conclusions extretes de tots els reports i ens han donat algunes recomanacions de cara a millorar les mancances majoritàries de cada NMO.

(Fins aquí tot ha estat explicat pel vicepresident d'afers interns d'IFMSA, en Jason)

Els coordinadors regionals ens expliquen una mica la memòria de mig any de cada regió: Europa, Àsia-Pacífic, Amèrica, Àfrica, i Mediterrani est. En aquesta actualització han parlat de les preocupacions i limitacions de cada lloc i han valorat els reptes que té cada regió de cara al futur.


Les coordinadores del Petit Grup de Treball sobre NMO involvement han presentat l'actualització de tota la feina feta. Els coordinadors regionals han près part de l'actualització explicant les diferències interculturals entre les regions.I també amb aquesta explicació s'ha encoratjat a tots els presidents a participar en les discussions.

Tot seguit, la vicepresidenta d'afers externs d'IFMSA, la Claudel, ha exposat quines són les xarxes socials de les quals es fa més ús; entre aquestes es troben Facebok, Twitter, Istagram, la pàgina web i el blog. A nivell de visites, el nombre d'aquestes ha aumentat molt els últims dos anys i això es deu principalment a què serveixen com a canals de difusió i comunicació de conferències, meetings i altres events.

La sessió ha finalitzat amb la discussió de la possible implementació d'una nova política organitzativa dels posicionaments de la Federació. Aquesta última part ha tingut molt de debat ja que entre les diferents associacions hi força varietat d'opinions i molts punts a tractar. El canvi tracta principalment de passar de tenir posicionaments separats (Policy Statements) a englobar-los en un posicionament segons la temàtica (Global Statement). Aquests Global Statments reduirien el nombre de Policy Statements considerablement però alhora restringirien les evidències i els temes de cada posicionament.

Amb això s'acaba l'actualització de les sessions de presidents per avui! A l'espera de demà per més i millor! ^_^

Us esperem demà AECSians i IFMSAns!!! :-D

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada