divendres, 8 d’agost del 2014

AM Taiwan '14: Equador de la GA!!

Una mica de resum del que faltava d'ahir i els que s'ha fet avui, el 4t dia de GA. Ja estem al equador, el temps aquí passa volat!!!
PLENARI I
 En el Primer plenari de l’Agust Meeting Taiwan 2014S’ha escollit el President de Mesa, Kai-Yuan (Kyle) Cheng (FMS Taiwan), el Vicepresident,  Alexandros C. Papadopoulos (HelMSIC Greece) i el secretari, Petar Mas (CroMSIC Croatia). També s’ha escollit els membres del CCC i del comitè financer.
Entre altres coses d’especial rellevància s’ha fet l’actualització de la propera March meeting a Turquia. També s’ha presentat l’informe de la Junta General d’IFMSA pel que fa als objectius i desenvolupament de la federació.
 
PLENARI II
 
El segon plenari va començar amb el CCC report. Un cop tot en ondre: comprovaió dels països assistents, entrega dels mandos de vot i l’aprovació d’alguna moció, va arrencar amb la presentación de l’aprovació dels NMOs Reports, del Report del Supervising Council, de l’IMFSA Offcicials Report, de la March Meeting 2014 Minutes i dels reports del IFMSA projects. Després de totes aquestes aprovacions es van presentar:
1.      Les candidatures de les vacans del oficials de l’IFMSA del Team of Officials 2013-2014
2.      Les NMOs que apliquen per formar-ne part o que canviar d’estatus: Mali, Benin,     Colombia, Facci, Uruguay, Kazajistan, Irelanda, Singapour, Zimbaue.
3.      Els projectes que apliquen per el reconeixement d’IFMSA.
4.      Les candidatures per alotjar l’August Meeting 2015.
Va ser una sessió llarga però molt interessant. Esperem que el pròxim plenari sigui igual.
 SESSIONS DE PRESIDENTS 3
 
Les sessions de presidents avui han estat especialment intenses, s’han tractat els següents temes: reestructuració de la gestió financera d’IFMSA, recomanacions i propostes de la TF of Bylaws and Constitution, el pla estratègic i la seva influència en les bylaws i finalment aportacions per part del chair de plenari.
S’han tractat temes molt i molt importants pel futur d’IFMSA, però sobretot s’ha discutit les modificacions de les bylaws per adapatar-les a la nova estructura d’IFMSA. Una de les recomanacions del SupCo és flexibilitzar les dates d’organització de les GA, establint que no només hagin de ser la primera setmana de març i agost, sinó també també la segona. Moltes NMOs s’hi han oposat opinant que els seus plans d’estudis són poc compatibles i que els posaria dificultats. Pel que fa a les bylaws i d’especial rellevància s’ha comentat per part de l’EB i sense oposició de les NMOs que s’incorporarà el pla estratègc a les bylaws i s’anirà actualitzant cada 3 anys.
Ho sigut una sessió dura i llarga, però des d’AECS estem molt contents per la nostra participació activa en els debats.
JOINT SESSION
En aquesta sessió s'ha parlat de les aportacions que poden tenir els estudiants de medicina alhora d'actuar en situacions que es requereix ajuda internacional com ara en països en guerra, situacions de pobresa, situacions de desastres naturals etc.
Ens han informat d'una serie de projectes en els quals es prepara als estudiants de medicina per a poder ajudar en aquestes situacions.
Uns dels altres temes discutits també ha estat la seguretat/risc que pot implicar a un professional de la salut intervindre en aquestes situacions, i que pot oferir el govern o les diverses ONGs per garantir seguretat mentre s'esta oferint ajuda.
Finalment s'ha concluit la sessió amb l'explicació de l' anomenada global mobilitzation ( red cross/red crescent movment + agencies a nivell intrnacional + organitzacions) que treballen conjuntes per aportar seguretat i garanties de que puguin assistir-hi metges en aquestes situacions de risc i puguin treballar sense pressió de causes politiques/no mediques
TRAININGS:
Leadership skills: En aquest training ens han fet valorar quines són les millors qualitats que ha presentar un líder; per això hem comparat diferents tipus de líders coneguts com Adolf Hitler, Obama, … i alhora fer representacions en forma de scetch dels diferents patrons de líders que hi han.
Com a conclusió ens han donat una serie de “reuisits”que ha de tindre les cuatre carecterístiques principals d’un bon líder ( directive leader, coaching,supportive i defeating).
Time Management: La sessió va començar molt teórica, el que va fer que l’energia entre els participants es reduís bastant, i li va donar un aire de “clase”. Tot i que els conceptes treballats varen ser molt interessants, no es va fer gaire dinàmic el que potser va fer que no tots els presents ho gaudissin molt.
A grans trets, ens van fer veure que, a l’hora de gestionar el temps tots seguim una metodología més o menys establerta, pero va ser molt interessant adonar-se’n i poder posar nom i cognom a coses que fem quotidianament.

Training Advocacy and Lobbying: El training no ha estat com esperàvem, els facilitators no tenien massa coordinació entre ells, però en Phillip ens ha donat una xerrada final molt útil de com advocar que ha semblat convencer a la majoria de participants.
 
CONTRACT FAIR:
Aquest matí, de 9 a 12 s’ha fet la contract fair, és a dir: la signatura de contractes pels intercanvis de la següent temporada. Hi ha una paraula que ho defineix: intensitat! Han estat unes hores molt intenses, però al acabar ens hem quedat molt satisfetes amb la feina feta.
Per a que us imagineu una mica l’ambient que es respirava a la Contract Fair: una sala amb una tauleta per a cada país, i tots els NEOs, NOREs i altres representants anant d’una banda a altra per signar els contractes. A més a més, les NMOs han aprofitat per repartir merchandising i promocionar-se, el que a vegades donava sensació d’olla de grills. Amb vista d’ocell, es veía una imatge de multiculturalitat, amb delegats de totes les nacions barregant-se entre ells, establint relacions i creant nous contactes; i tot ha culminat amb un parell de hits com el Danza Kuduro, que hem ballat tots junts.
Hem signat contractes amb més de 100 països, però enguany hem reduit la quantitat, per a poder guanyar en qualitat. En conjunt, entre SCOPE i SCORE hem signat uns 300 contractes.
Tant la Eva com la Inés (el super Exchange team), com podeu veure a les fotos, han quedat molt contentes!

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada