diumenge, 9 d’agost del 2015

Dies 6 i 7, AM Macedònia 2015

DIA 6 D’AGOST
Plenari 3
En el tercer plenari hem seguit la següent agenda:
1.       Adopció canvis d’estatus de NMO i admissió de noves NMO
2.       Adopció relacions oficials
3.       Canvis a la constitució i bylaws
4.       Presentació candidatures a Regional Director i SCORP-D 15-16
5.       Presentació propostes a Membres d’Honor
6.       Presentació candidatures a organitzar el AM 2016
7.       Presentació programes

DIA 7 d’AGOST
Sessions Regionals
-          Debat de candidats a European Regional Director entre el Diogo i la ......
-          Presentació resultats enquesta realitzada sobre l’Euregme perfecte: SWG creat a Polònia per poder reflectir la opinió de les NMOs en ordre de canvia o no la dinàmica del Euregme. Els resultats són que la data no ha de canviar, els dies han de passar de tres a quatre, el nombre de delegats ha de passar a 8 i això no suposaria un problema per al país d’acollida i que la assistència del president no és essencial.
-          Representació externa: al MM es va decidir entre totes les NMO quines serien les prioritats en representació externa a Europa i els resultats van ser:
o   Salut Mental: tres punts Claus en com combatre l’estigma i els problemes que suposen per a la població afectada per algun problema de salut mental .
o   HR4H
o   TTIP: introducció sobre quin és el statement sobre TTIP que es va aprovar al l’Euregme 2015 i que suposa per a Europa. Explicació toolkit creat pel SGW per a ajudar a les NMO que és el TTIP i com poden desenvolupar-se bé en aquest tema.
El SWG no només vol centrar aquests punts en representació externa sinó també vol que els NMO s’involucrin en aquest temes. Per això estan fent diferents tipus de formació sobre aquest tema durant les trobades internacionals.
-          Training: Migration of health workers
Doctors són els professionals amb més mobilitat a Europa i principalment es mouen a UK, França i Alemanya.
Per què és important aquest tema?
Estudiants de medicina i futurs doctors, experiència de 1a mà, policies basades en l’evidència, assegurar Universal Health Coverage.
Després ens hem dividit en petits grups per discutir de primera mà quina és la situació dels professionals de la salut a cada país. Amb la informació recollida de totes les regions de IFMSA es farà un document que es presentarà a la WHO i a els mitjans.

Sessions
Presidents
-          Codi de conducta:  a raó dels fets ocorreguts al passat MM IFMSA va decidir redactar un codi de conducta que regulés la convivència durant les GA i sancionés les actituds incíviques. La EB va redactar un esborrany i el va enviar pel server per a que les NMO donessin input. Aquesta GA s’ha presentat aquets esborrany amb les opinions de les NMO i ens hem dividit en petits grups per tal de discutir-ho. Degut a que entre tots no hem arribat a cap acord de esborrany final s’ha decidit crear un SWG durant la GA per a que es discuteixi en més profunditat i arribar a una conclusió final.
-          Financial report: 12-13/13-14: L’anterior no es va aprovar perquè el supco va notar que algunes coses no quadraven i va demana que es posposés fins parlar amb la companyia que l’auditava. El del 13-14 estava preparat per adoptar a Turquia però quedaven coses pendents i es votarà ara.
-          Financial report: el AM 14 té un dèficit de 3000 eur que sufragarà IFMSA Taiwan
-          Discussió budget 14-15: s’augmentarà 25.000 eur per assegurar que el TO pugui sufragar els viatges, pàgina web i publicacions.
-          Task Force hi ha dos propostes: guidelines per obrir investigacions SupCo i PS per tal de que totes les NMO tinguin la seva veu alhora de fer les discussions sobre la reforma . Segons EB no té sentit que es creï aquest SupCo  ja que la EB ja hi està treballant.
-          Secretaria internacional: aquest curs s’augmentarà el pressupost destinat a la secretaria i està previst que vagi augmentant ja que cada vegada va adquirint més funcions. El contracte està firmat per 4 anys.
-          Fees intercanvis: a SCOPE s’ha votat que s’augmenti de 4 a 5 i a SCORE no. Els que no volen la mesura diuen que la fee s’augmenta per pagar la secretaria quan aquesta no fa feina d’intercanvis però ls que estan a favor diuen que el que ha costat més diners de la nova web és la data base i que aquest augment servirà per sufragar-ho.
JOINT SESSION de reconeixement acadèmic:
-          Reconeixement degà: com vendre’ns, no hem d’anar a suplicar i intentar-nos vendre’ns, se’ls ha d’explicar tot el que guanyen i el reconeixement internacional que adquireixen. Han explicat els documents necessaris per demostrar la oficialitat dels intercanvis.
-          Aconseguir tutors: no intentar anar a demanar favors sinó posar de manifest les avantatges de que els tutors entrin en un programa internacional i reconegut d’intercanvis.
SCOPE
-          Canvis de bylaws: a partir d’ara cada NMO podran firmar unilaterals amb països no pertanyents amb IFMSA. Especificar funcions RA. Requeriments seran només el que el que estigui a les Exchange conditions.
-          Debat de candidats
SCORE
-          Debat de candidats:  el Koen ha demostrat estar més preparat.
-          SWG informe científic: una idea que ha sorgit per millorar la qualitat acadèmica és que es faci un pòster després de cada intercanvi de recerca. Llavors amb els pòsters es faria una competició per triar el millor  pòster i es portaria a les GA i es faria una científic fair. La realització del pòster seria obligatòria.
SCORA
-          Hem començat amb les joint sessions i els SWG
-          El debat de candidats a demostrat la superioritat de Micha per sobre de Jeazul once again.
-          Després a l’activities fair hem fet el major intercanvi  de tota la GA veient activitats d’arreu del món.
SCOME

Hem començat amb la pòster fair en la que la Lilas només s’ha dedicat a recollir idees dels demés , després hem fet un training sobre representació externa i advocacia que el presentaven la  Laison Officer  on Medical Education Issues  i el president de SloMSIC. I finalment hem estat discutint les regulacions de SCOME que abans no estaven especificades i el pla estratègic de SCOME. No ha donat temps ha discutir el pla estratègic i es discutirà demà al Open Space.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada